Hoppa till innehåll

Egna äventyr

4 april, 2011

.

.

.

.

.

..

 

.

.

Jag fick lyxtid ikväll. Jag fick gå till Prisma och handla lite – ensam! Ååh, skönt! Andningspaus! Andra människor! Liv! Peace!

Jag tog bilen och det kändes ungefär som när man sätter sig på hojen efter en lång vinter och man är osäker på sig själv, kör försiktigt och andäktigt. Jag körde fel i Runosmäki. Hur kan man bli Lost in Runosmäki, liksom? Haha! Sen hittade jag rätt. 🙂 Jag åkte till Mylly och poppade radio KLF på (lagom) hög volym. Vädret var helt blä och disigt, men det struntade jag i. Jag kände mig fri, fast med fördelen att jag kunde åka hem snart och när jag ville.

 .

.

.

.

.

.

.

.

.

.Så mycket som har hänt i världen medan jag låg på BB och sov! Nintendo 3DS har släppts, det har kommit en massa vårsaker till affärerna, det finns så mycket gardiner, tyger och inredningssaker jag skulle kunna stå och peta på och tråna efter länge. Och CUBUS !!! ska öppna i Mylly! This is a Halleluja moment! Det var min favoritaffär i Sverige. De har inte så dyra kläder, i stil med KappAhl och H&M. Jag trodde inte de skulle komma hit, men har önskat det.

Jag köpte ett par bordstabletter i limegrönt och en knippe Marimekkos våriga servetter. Mera mat åt twinsen och välling åt William. Jag skulle ha kunnat gå där och köpa mat och mat och saker och prylar och böcker – jag känner mig som om jag varit isolerad från civilisationen så länge! Haha, fast det är ju inte sant. Jag var ju bara lite höggravid ett tag och orkade inte gå. Nu var jag rädd att jag inte heller skulle orka gå, men visst är det märkligt vad en liten shoppingtur kan få en pigg? 8) Kaffe, ketchup och bakplåtspapper fick också följa med hem.

Hemma lyckades jag klippa Williams hår, yes! Min deal från igår höll! Vi låtsades att toan var en frisörsalong och det gick rätt bra. Mika tyckte det blev snyggt och jag var ganska nöjd själv. Ni får se en bild nån annan dag, för nu sover busbarnet äntligen. ^_^ Jag mutade W med en liten ask godis och det funkade.

Det största bekymret med W just nu, är att han jätte, jätteofta säger ”mamma är dum” eller ”isi och TYHMÄ!” och så skriker han det om och om igen. Det är svårt att veta om man ska ignorera eller säga emot eller bestraffa det här beteendet. För det mesta försöker vi att inte göra det till nån grej, men ibland blir man själv så arg på att det aldrig slutar, så man säger emot och han fortsätter tre gånger mera. 😛 Sen går det bra igen, han säger att tvillingarna är söta, att jag är söt och att han är söt. ”Tre söta barn”. Fast pappa är inte söt. Jag föreslog att han skulle säga att ”pappa är snygg” istället. ^^

Dagens sanning:

Dops kex är sjukt goda. Jag är vimsig och ovan att vara ute bland folk. Men oj va shopping, även i mataffär, får en pigg!

 

Annons
10 kommentarer leave one →
 1. Björn permalink
  4 april, 2011 08:16

  Angry birds! Var hittade du dem? Jag har tänkt köpa online, men frakten är så blodigt dyr.

  • 4 april, 2011 09:26

   Prisma, finns i Jeppis också men det här var i Mylly/Raisio.

 2. 4 april, 2011 08:24

  Härligt att du fick en stund för dig själv! 🙂 Glad blev jag av detta inlägg. Det blir säkert lättare att vara flerbarnsmor efterhand och du ser att det går att leva ”som vanligt” ändå mellan varven, fast det är många som behöver dig. Vi strävar på! 🙂

  • 5 april, 2011 05:49

   😀 Tack för hejahälsningen! Det tar ett tag att vänja sig vid, det här nya livet. Och speciellt nu när man inte sover så bra, flyter dagar, nätter och datum ihop.

 3. 4 april, 2011 09:29

  Egen tid är guld värd, om det bara är att gå till butiken. Och jooo är också superglad över att Cubus kommer till Mylly. Tycker också om dom nya fina vårfärgerna och alla dom fina sakerna, tyvärr kan man int få allt, men man kan ju alltid önska sig.

  • 5 april, 2011 05:48

   Vardagssaker man får göra själv är toppen.
   Yay för Cubus!
   Jag handlar inte så mycket jag heller, men man ska ju drömma.

 4. 5 april, 2011 03:49

  Cubus e åxå min favoritaffär. Visste inte att de kommer till Finland! Kanon iallafall 🙂 Bara att vänta att Vasa får en sån affär nu å.
  (Och sen väntar jag på New Yorker)

  • 5 april, 2011 05:47

   Det kommer säkert dit också med tiden. Det är skoj med lite mer urval och dessutom billiga kläder!

 5. Erica Wallenius permalink
  5 april, 2011 12:05

  Jag har kört vilse många gånger i Runosbacken!!!:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: