Hoppa till innehåll

Sköna söndag

13 mars, 2011

Söndagkväll hos lilla familjen.

Jag har tömt tvättkorgen och varit nere i tvättstugan igen. Jag är så glad att vi har tvättstuga – fast vi använder vår egen maskin också. Tvättstugan är gratis, där kan man tvätta tre stora maskiner samtidigt och sen torktumla allt och hänga upp det i stora rummet, där det blåser ljummet. I vår förra lägenhet i stan, kostade det att tvätta, om man ville använda den externa tvättstugan. Men inte här! Här är det bara att rocka loss i tvättstugan.

När vi ännu bodde i Sverige, låg tvätthuset en bit bort. Jag var rädd att nån skulle sno våra kläder, så jag tog med min PSP och satt där och väntade på maskinerna hela tvättiden. Dessutom slapp man det att nån tog över ens tvättskåp mitt i tvättiden. Det blev som en egen liten fristad och andningshål, när man annars bara satt hemma med en baby.

William har hittat lite babysaker, som jag plockat undan. Träpussel, stora klossar och plastbyttor man bygger torn av. Självfallet är det allra mest intressant med såna leksaker som han inte sett på länge och som är potentiellt någon annans. Först när vi flyttade hit, hade vi tänkt att han äntligen skulle börja leka i sitt eget rum. Hahahaha-hahahaa! Jag flabbar åt mig själv! Det går inte. Varför skulle han vilja bara där vi inte är? Därför struntar vi i att han leker i vardagrummet. Det är klart han vill vara här, där vi själva befinner oss mest.

Jag har stickat vidare i helgen också. Små sockor i Schachenmayr – Baby Wool Color (blå/vit/brun). Jag har gjort ett annat par tidigare, i en annan, rosavit färgkombination och jag gillar verkligen det här garnet! Det enda problemet är att det är svårt att få randningen symmetrisk, då jag bara hade två små 25 g-nystan. Men det gör ju inget. 🙂 Storlek 6-9 mån, 48/40 maskor, st. 2,5 mm.
Ravelry-länk.

Minns ni tågsockorna? Det går bra att göra en liknande vantmodell också. Jag ska försöka komma på nån rolig detalj att sätta fast ovanpå dem: antingen små blommor eller nån liten figur. 🙂

 

William har blivit Melodifestivaliserad. Allt som har en scen, musik eller nån som uppträder är ”melodifest”. 🙂 Det var tydligen en stor händelse i en liten mans liv. Miehen puolikkaan elämys.

Allt skulle vara rätt bra nu, om det inte vore för att magen är i vägen hela tiden och gör mig illamående. Det finns inte plats för min magsäck längre. Jag drömmer om att kunna sitta vanligt, böja mig ner och plocka upp saker, kunna resa mig igen och lägga mig – utan att vara en sån här tjockis. 😛

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: