Hoppa till innehåll

Jag får må bra

3 november, 2010

Vecka 18

Enligt gammal österbottnisk jantesed ska man alltid oroa sig när det går bra. ”Det kan ju inte gå såhär bra, det måste ju komma nåt dåligt efteråt då”.

Fast tänk om det inte är så? Tänk om det faktiskt är så att det går rysligt bra ibland. Tänk om det är tillåtet att vara glad, frisk och må bra. Så tänker jag just nu. 8)

Idag började det ösregna när jag skulle gå från skolan och hämta William. Blä, där går man i vinterjacka och superblåst och känner sig som en blöt hund med dyngsur päls. Jag gick till Anttila och köpte ett paraply. Det är bra att bo mitt i stan! =D Sen passade jag på att köpa ett par nystan Novita Crystal, sånt där garn med paljetter som jag länge planerat. Det ska bli en enkel, men mysig mössa, har jag tänkt.

William trivs superbra i sin nya dagisgrupp. Fröknarna berömmer honom och säger att han är så smart. Han går ofta till tvättmaskinen, som har en digital display, han följer tvättprogrammets siffror och jag har plötsligt märkt att han kan räkna baklänges! Och jag vet att dagisfröknar skryter på många barn, det ska de göra, det är viktigt att barnen känner sig duktiga också. Ändå är jag lite extra stolt som förälder såklart.

– Ja, han är nog så smart, han kommer att bli president eller nåt! Tänk bara på Emil, säger dagisfröken J menande. Jag skrattar och tänker på att  sambon brukar skoja om att W ska ta nobelpriset i fysik och matematik – men han har inga höga krav på sonen, o-nej!

Jag vill att William ska vara lycklig. Han får bli vad han blir (fast när han blir större kommer jag säkert att ha fler åsikter, men det är väl då det! För nu är han är så fin och kramig. Idag gick vi hem i blåsten och regnet hade äntligen slutat. Jag frågade om han var min duktiga pojke.

NEJ! Det är jag INT, sa W bestämt.
Är du mitt busiga barn då? frågade jag lite klurigt.
Mmm, svarade han med ett stort, brett leende på de rosiga kinderna.

Med andra ord mår jag rätt så bra nu. Det är inte så att allt är superrosigt och på topp hela tiden, men sammantaget är det skönt med vardag, mörkermys, tända ljus, stickning och sjunga i kören. Jag får må bra, det är jag värd. Och förresten, det är du med. 8)

Annons
One Comment leave one →
  1. bloggläsarelena permalink
    3 november, 2010 07:01

    Njut av att du mår bra. detdär med vad barn skall bli som vuxna, så hade jag bara ett krav på mina 3, att de skulle bli vettiga samhällsmedborgare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: