Hoppa till innehåll

Hösten

23 september, 2010

Var inte rädd för hösten,
ty våren vilar där.
Det finns ju ingen sommar,
där ingen vinter är.

Jag har lånat de gamla bevingade orden av Erik Blomberg och skrivit om dem lite. Tycker det passar bra på hösten också. Har ni tänkt på hur fin hösten är? Varför väntar man bara på våren och sommaren och glömmer njuta av hösten? Vi har fyra underbara årstider, alla med sin charm. Självklart längtar alla till sommaren, för inget är som sommar. Men just avsaknaden av den under en stor del av året, gör den så speciell.

Idag gick jag hem från skolan och njöt av solen, som tittade fram ibland. Det blåste ganska mycket, men skönt. 16 grader var det i stan och vinden sydlig. Jag tittade på stora, mogna nypon och de vackra lönnarna som avtecknade sig så vackert mot den ljusblå himmeln.

När man går i skola eller har vettiga saker att göra på dagarna (inte för att jag menar att det är ovettigt att vara hemma, men allt har sin plats och sin tid) och framför allt rutiner – så gör man mycket mer. Fast jag är upptagen mellan 8 och 15, har jag mer lust att ta itu med andra saker som ska göras hemma. Diska, tvätta, fixa, gå ärenden. För att man vet att man måste när man har tid. Det är just det här som jag kallar för positiv stress. Visst är det stressigt att springa till bussen och passa tider, hämta barnet i regnväder, men det är inte alltid så. Bara får vila ut ibland, orkar man. Dessutom är jag så glad att jag äntligen mår lite bättre, det värsta av illamåendet har släppt. 🙂

Igår var jag dödstrött innan sångövningen. Det var Bilfria dagen i Åbo och jag hade gått en massa redan på dan. Men att gå till kören visade sig vara väldigt roligt och givande och inte alls tröttsamt. Istället var det nästan tvärtom och jag fick nya idéer till andra saker, när tankarna fokuserades på sången och man släppte allt annat. På söndag ska vi sjunga i Henrikskyrkan, det kommer att bli jätteroligt. Senare i höst ska vi vara med i en radiogudstjänst i Metodistkyrkan. Det är skönt att sjunga i kyrkan, det känns extra fint och givande.

”I ljuset jag din finner,
Du bor uti mitt hem.//

Då kan jag icke falla,
Du är min änglavakt,
som lyfter mina ögon,
till gudatronens prakt.”

 

3 kommentarer leave one →
 1. 23 september, 2010 06:21

  Vad bra att illamåendet släpper taget om dig! 🙂

  Årstiderna annars…un der ba ra. Jag är så glad över att jag hinner hem och se lite finsk höst i år och inte bara vinter som förra året. Är bilden tagen i Åbo? Sådan härlig himmel!

  • 23 september, 2010 06:49

   Ja, det är sååå skönt, fast det inte är helt bra. Va lyxigt liksom att kunna äta mat utan att bli spyfärdig. Sånt är underskattat. 😉 Välkommen tillbaka, även om det är en kort visit. 😀

   Jepps, från Teaterbron igår. Det långa molnet hade till och med en skugga av solen, det såg coolt ut.

 2. 24 september, 2010 09:40

  Kort visit men desto mera uppskattad just därför! 🙂

  Skitfint foto verkligen. Ser ut som om himmeln håller på med egna fyrverkerier lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: