Hoppa till innehåll

Tiderna förändras

1 juli, 2010

Jag ville verkligen fortsätta på bloggen.fi. Jag har en inarbetad webadress, jag tyckte om bloggen.fi och den miljö och stämning som fanns här, folk hittade mig. Jag kämpade med det gamla kommentarsystemet, samlade namn och engagerade mig. Jag vet inte om det där finns kvar. Och hur mycket uppdateringar och flyttar och sorteringar orkar man med om man vill hålla en blogg lite halvseriös?

Efter serverkraschen blev jag ”lite sne” som man säger i Sverige. Med andra ord, lite sur och bitter över att material gick förlorat. Visserligen är detta en gratistjänst och man står själv för sitt innehåll, men så är det i dagens samhälle! Jag hatar när folk tar till det argumentet, för det är inte själva bloggutrymmet man ska ta betalt för, det kommer i framtiden att vara olika features, skins, styles eller apps som är det man betalar för.

Och HSS Medias beslutsfattare, inte de som jobbade med bloggen, fattade inte storheten i att ha bloggen.fi som en enkel blogg. Det fanns inte ens tillräckligt med bildutrymme för regelbundna bloggare. Tråkigt. Är det så, att vi Svensk-Finland inte ska kunna satsa på ordentliga produkter, utan bara göra saker lite sådär B, lite halvtaskigt med dåligt underhåll och för lite folk som jobbar med sajten? Förstår man inte värdet i att äga en massa innehåll/content? Jag förstår inte, det är ju guld värt. Du som använder Facebook, skulle inte du vara förbaskad om hela sidan försvunnen eller alla dina kontakter raderades? Vad då, det är ju gratis…

Därför hittar ni mig numera på:
http://bittesvardag.blogspot.com

Tempora mutantur nos et mutamur in illis.

Besök gärna min grupp ”Bloggen.fi-kontakter” på Facebook. Där samlas vissa för att dela sina adresser eller kolla vad andra tycker om olika portaler eller kanske hittar gamla vänner.

Annons
One Comment leave one →
  1. 1 juli, 2010 09:21

    Bra genomtänkt och bra skrivet Bitte! Håller med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: